HTML

Másképp

2011/03/14

English | Deutsch | Français

Eltelt öt hónap, és a történtek azt mutatják, hogy a helyi Fideszes képviselők betartották ígéretüket, ami szerint fél évig nem adnak bizalmat nekem, és betartottak minden jobbító szándéknak is. Sőt, a politikai csatározássá silányított testületi üléseken megtámadtak, és sorozatos törvénysértéseket véltek felfedezni a munkámban. Ilyen például az, hogy nem ülhetnek oda, ahová akarnak, vagy hogy szabályosan kell a hivatal udvarában parkolni, de ide tartozik az a nyilvánosságra került döntésük, hogy nem hajlandóak tiszteletet adni az elhunyt városvezetőnek. Az „ügyek” kivizsgálására ideiglenes bizottságot hoztak létre. Elnöke, Bánhidy Vajk, aki 2008-ban még élesen bírálta Meggyes Tamást, s most közöttük ül. A Nemzeti Együttműködés üres szólammá vált. A helyi lap főszerkesztőjétől azt kértem, hogy egy új, Városházi Hírek rovatban adjon lehetőséget arra, hogy tájékoztassam a lakosokat. Ehelyett azt közölte a lapban, hogy nem kívánok válaszolni, és üresen hagyta a oldalt.

Április 4. Ez az a legkorábbi időpont, amikor feloszlathatja magát a testület. Már csak pár hét van hátra. Remélem, hogy a Kormány és a Parlament a szívén viseli a sorsunkat. Az időközi önkormányzati választáson nem sérül az országgyűlési képviselő mandátuma, tehát nyugodtan meg lehet szavazni a feloszlatást anélkül, hogy a kormánypárti 2/3-os többséget veszélyeztetnék. Minél hamarabb lesz időközi választás, annál biztosabban lehet a várost kivezetni a jelenlegi helyzetéből. Az úgynevezett reorganizációs programot, ami a következő 3-5 év gazdasági programjának az alapja, el kell fogadni június közepéig annak érdekében, hogy ne legyen vagyonfelosztás. Ha a Meggyes frakció tényleg a megoldásra törekedne, akkor nem bojkottálnák az érdemi munkát a testületi üléseken és az adósságrendezési bizottságban.

Áldás, békesség! (Assisi Szent Ferenc köszöntése)

Csak Esztergom, csak a város számít! Azok, akik az eladósításban részt vettek mint képviselők illetve bizottsági tagok, le kell mondaniuk. Ismerjük azt a salamoni történetet, amikor két anya veszekszik. Mindketten éjszaka szülték meg gyermeküket, de az egyiküké meghalt. Az életben maradt gyermeket Salamon király elé viszik, aki úgy dönt, hogy vágják ketté a csecsemőt, ha nem tudnak megegyezni. Az egyik mindenáron magának akarja és beleegyezik, hogy vágják ketté, mert az úgy igazságos. A másik könnyek között inkább lemond róla, csak maradjon életben a gyermek. Én inkább vállalom az újbóli megmérettetést, mint Esztergomot veszni hagyjam. Magyarország egykori fővárosában békét kell teremteni, mivel Esztergom sorsa immáron országos közügy.

8 komment

mindhaul
süti beállítások módosítása