HTML

Az első hét

2010/07/29

Alig telt el egy hét és sok minden történt már. Emberekkel találkozom, akik bátorítanak. Ki nyíltan, ki a háttérből. A bátorítást köszönöm. Vannak, akik várják, hogy megismerhessék az város jövőjéről szóló elképzeléseimet. A kampányidőszak hivatalosan a jövő héten kezdődik el, ezért a programomról akkortól írok majd. Ezt a pár napot még arra szánom, hogy meséljek magamról azoknak, akik kíváncsiak rám, és személyesen még nem ismernek.

Nemrég kezdtem el járni ikonfestésre Tarzíciusz testvérhez. Ez az első általam festett ikonkép.

Hét évig dolgoztam köztisztviselőként. Ott megtapasztaltam, hogy az alkalmazottak mennyire függenek a politikusoktól.  Pedig a semlegesség lenne az alapja az állam-, és közigazgatásban való munkának. A színvonalas ügyintézés mindenkinek egyformán jár. A hosszú távú közérdek az elsődleges a rövid távú - sokszor érdekcsoportokhoz köthető - haszonnal szemben. Nincsenek illúzióim. Tudom, hogy a helyi közigazgatás és városüzemeltetés hatalmas feladat, de hiszem, hogy lehet jól csinálni. Hiszek abban is, hogy az önkormányzatiság rólunk, polgárokról szól.

Sokan firtatják, ki támogat. Remélem majd mindenki, akinek megfelel egy független, a szakmaiságra építő polgármester. A pártok megnyilatkozásait örömmel veszem. Megtiszteltetés, ha a szervezetek elfogadható alternatívát látnak bennem. A politika az elmúlt években családokat osztott meg, barátságokat tört szét. A gazdasági válság az erkölcsi válsággal karöltve jár, ezért fontos, hogy megmutassuk létezik más közpolitizálás is. A már-már feledésbe merülő bizalom és tisztesség reménye kovácsolhat össze bennünket. A végső szót persze a szavazók mondják ki. Én csak egy lehetőség vagyok.

5 komment

mindhaul
süti beállítások módosítása