HTML

Alakulóban

2010/10/12

Hétfőn reggel egy kitakarított alpolgármesteri iroda fogadott. Rengeteg az elintézésre váró ügy, ezért kevesebb bejegyzés várható a következő napokban. A blog mellett az új kommunikációs csatorna a Twitter lesz. Ezen rövid üzenetekkel lehet gyors tájékoztatást adni a napközbeni történésekről. Heti programomat az Eseménynaptár-ban foglalom össze. Az országos sajtóban pedig több cikk is megjelenik, ami az esztergomi helyzettel foglalkozik. Az átadás-átvételre holnap kerül sor. Délután 15-től 17 óráig nyílt napot tartok a Polgármesteri Hivatalban. A polgárok megnézhetik hol dolgozom. Gyülekezés a Széchenyi tér felőli bejáratnál lesz. A kisebb csoportokat kísérőim kalauzolják a házban. Szeretettel várom az érdeklődőket!

Az alakuló testületi ülést vasárnap délután 15 órára a Dobó Katalin Gimnázium aulájába hívtam össze. Az ülés nyilvános lesz és a rendhagyó eseményre jeltolmácsot is kértem. A napirendi pontok között a választási összefoglaló, eskütétel, polgármesteri beszéd, alpolgármester(ek) választása szerepelnek. A polgármester illetményének megállapítására is akkor kerül sor. Kértem, hogy a jogszabályban rögzített legalsó határt javasolják. Ezzel is azt kívánom hangsúlyozni, hogy szigorú gazdálkodást és a közösségért végzett önkéntes munka becsületét szeretném helyreállítani.

Ma délután a Suzuki gyárba látogattam el, ahol a kölcsönös bemutatkozás után a jövőről beszélgettünk. Esztergom mintavárossá alakításához elengedhetetlenül szükséges az innováció és a környezettudatos technológiák bevezetése. Ehhez keresek partnereket. A gyár sikere a város számára is fontos, hiszen a helyi adóbevételek jelentős része származik tőlük. Felajánlottam, hogy folyamatos tájékoztatást kapnak majd a fejlesztési elképzeléseinkről és a befizetett adóforintok felhasználásáról. Ezt a lehetőséget a többi vállalkozás számára is biztosítjuk.

Találkozás Dr. Urbán Lászlóval, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettesével

17 komment

mindhaul
süti beállítások módosítása