HTML

Egy hónap

2011/05/02

Deutsch | Français

Egy hónapja indultam útnak, hogy meglátogassam német testvérvárosainkat. Útközben kaptuk a hírt, hogy a polgármesteri hivatalból az önkéntes segítőket megalázó módon kitoloncolták. Később zárat cseréltek az alpolgármesteri irodán, a számítógépek adattárolóját lefoglalták és feljelentést tettek a rendőrségen „idegenek” ellen. Az alpolgármesteri irodából közvetlenül vezet egy ajtó a polgármesteri irodába. S bár titkolnivalóm sehol nincs, azt tudni kell, hogy több rendőrségi kihallgatáson jelentem már meg. A feljelentők (előző polgármester, frakcióvezető) az ismeretlen tettesről feltételezik, hogy visszaélést követett el nem közérdekű adatokkal. Ráadásul ebben az irodában levő páncélszekrényben bukkantak rá az ottfelejtett feketelistára is. Az akcióban a jegyző, aljegyző, a hivatalban ott tartott ex-polgármester kabinetfőnöke és egy fotós vett részt. Nem, ez nem egy film, hanem a valóság Esztergomban.

Az előző városvezetés a hatalom átmentéséért semmiféle eszköztől nem riad vissza. A lelki és fizikai hadviselés egyre durvább eszközeihez nyúl és a jogszabályellenesen megválasztott jegyző asszisztál az eseményekhez. Mára csak egy „hivatalos” munkatársam maradt. Személyi titkáromat, a nyilvánosságért felelős munkatársamat és a jogi iroda fiatal jogásznőjét indoklás nélkül, azonnali hatállyal rúgták ki a próbaidő lejárta előtt pár nappal. A Hivatalban teljes a káosz. A parancsokat osztogató Meggyes és élettársa irányítják a hű hivatalnokokat. A kettős vezetésben sokan megbetegszenek vagy elmennek máshová, ha tehetik. Az ügyintézés áll, sőt az év végéig még 40 köztisztviselő elbocsátását hagyta jóvá a testületi többség. Javasolni fogom a Hivatal átnevezését Polgármesteri Hivatalról jegyzői hivatallá.

A Fideszes képviselők mindenáron diktálni szeretnének. Már odáig jutottak, hogy önmagukat hívták össze, levezető elnököt választottak és testületi ülést játszottak az aljegyző segédletével. Az így született rendeleteket a jegyző kihirdette. Az már csak külön érdekesség, hogy a jegyző asszony a kihirdetések napjain igazolatlan távolléten volt. Persze később majd bemutat egy orvosi igazolást. A Kormányhivatal bár elismerte, hogy nem lehetett volna mindezeket megtenni, de az így hozott rendelkezéseket csak az Alkotmánybíróság semmisítheti meg. A két sarkalatos rendelet pedig nem más, mint az SZMSZ módosítás, miszerint a frakcióvezető is levezetheti az üléseket, valamint az a reorganizációs terv, ami Esztergom Város jövőjét határozza meg. Ebben rendelkeznek számos intézmény megszüntetéséről, összevonásáról, létszámleépítésekről, 34 évre szóló megvonásokról. Ennek végrehajtását adták ki köztisztviselőknek és közalkalmazottaknak. Azok akik arra tettek esküt, hogy a törvényességet betartsák és betartassák saját egzisztenciájukkal felelnek ha igent, ha nemet mondanak. Esztergomban megszűnt a jogállam.

153 komment · 1 trackback

mindhaul
süti beállítások módosítása