HTML

A hóesés Meggyes csomaggal érkezett Esztergomba

2013/03/14

A tegnap délután 3 órára összehívott Pénzügyi, Ellenőrzési és Tulajdonosi bizottsági ülést maga Meggyes Tamás, a város előző polgármestere vezette le, amelyen a mellékelt videóban megígért megmentő csomagját nem, azonban a megszorító intézkedési javaslatait megosztotta a jelenlevőkkel.

A 12 órás bizottsági ülésen határozat nem született, mert időközben határozatképtelenné vált a bizottság már este 7 óra körül. Hajnali fél 3-ra körvonalazódott a Meggyes-csomag, melyből kiemelnék néhány tételt.

  • útkátyúzás 0 forint
  • városüzemeltetési költségek olyan mértékű lefaragása, ami szinte lehetetlenné teszi az egész évben a közvilágítás biztosítását, a kézi hulladékgyűjtők ürítését, a közterületek rendben tartását, a síkosságmentesítést
  • intézményi felújítások és műemléki kötelezések végrehajtása 0 forint
  • virágosítás 0 forint
  • közművelődési feladatok ellátásának felére csökkentése
  • sport és civilszervezetek támogatása 0 forint
  • intézmények működési kiadásainak drasztikus csökkentése

Az intézményi működés terén, amely elsősorban az óvodákat jelenti, szintén újabb, immár végrehajthatatlan lefaragásokat javasolt Meggyes Tamás. Mindez azért fájdalmas, mert azt a válságköltségvetési szintet szeretné visszahozni, amely miatt 2011. októberében állami gondozásba vették iskoláinkat, miután őszre elfogyott a pénz. Vajon ebben az esetben is az lesz a megoldás, hogy az állam átveszi az óvodáinkat? Vagy a város lakossága képes kiállni gyermekeiért? Szó nélkül tűri továbbra is a kormányzó párt, hogy amit Meggyes Tamás tönkre tett 11 év alatt, azt tovább rombolja? Az országosan meghirdetett adósságkonszolidáció évében az esztergomiakat büntetik? Számtalan megválaszolatlan kérdés. Ez a mi jövőnk?

komment

mindhaul
süti beállítások módosítása