HTML

Esztergom 2011

2011/02/06

English | Deutsch | Français

Esztergom jövője azon múlik, hogy az itt élők mennyire tudnak, vagy akarnak kiállni a városért. Az elmúlt hónapok eseményei előrevetítik, hogy pár hét múlva a településen áldatlan állapotok alakulhatnak ki. A tavaszi hóolvadás után a kátyúk előbukkannak, a zöldfelületek karbantartás híján elvadulnak, és a virágágyások üresen maradnak. A piacot nincs ki üzemeltesse. A törvényellenes szemétrendeletet a képviselő-testület nem változtatja meg, és az űrmérték szerinti szállításra nem hajlandóak áttérni. Ez elsősorban a nagycsaládosokat sújtja. Az illegális hulladéklerakók felszámolására sem terveztek pénzt, szóval nemsokára Magyarország Nápolya leszünk.

A jegyzőválasztást sem tudjuk már jogszabályszerűen lebonyolítani, mivel a kiírt időpontra beérkezett 8 pályázatból csak kettő felelt meg formailag és tartalmilag a kiírásnak. A pályázat elbírálási időpontjaként február 3-át jelölte meg a Fidesz frakció. Úgy döntöttek, hogy nem döntenek, hanem hármat továbbjuttatnak, amik közül egy volt érvényes és kettő érvénytelen.

Esztergomban még mindig sok a szemét

A Polgármesteri Hivatal szakgárdája a kimerülés határán van. A hajnalba nyúló hetenkénti testületi ülések, az adósságrendezés adatszolgáltatási kötelezettségei, valamint a létszámstop megbénítja a helyi közigazgatást. Az már csak egy érdekes adalék, hogy a vagyoniroda munkatársai hitelezői igényként jelentették be a ki nem fizetett jutalékokat. Emlékezzünk rá, hogy Esztergomban minden ingatlan adás, vétel, szerződéskötés a fizetésén felül külön jutalomként került elszámolásra egy jegyzői-polgármesteri utasítás alapján. Az érdekeltség abban állt, hogy megérte minél drágábban venni, mert arra több jutalék járt. Szóval ezt az elmaradt hasznot gondolják úgy a kedves dolgozók, hogy a Város köteles kifizetni nekik.

A kétharmados Fidesz többség egy évek óta húzódó ügyben sem hajlandó dönteni, ami azt eredményezheti, hogy 2100 állampolgár marad körzeti orvos nélkül. Amíg az intézmények a fennmaradásért küzdenek, természetesen tovább kellene finanszírozni a magánvádas pereket. Kíváncsi vagyok, hogy ha a Meggyes családból tegnap telefonon kapott fenyegetésért indítanék eljárást, abban az esetben kit illetne meg a "hivatali" védelem?

Esztergom nagy bajban van. Az adósságrendezési eljárás csupán eszköze a rendrakásnak, amit az előző felelőtlen gazdálkodás miatt kellett elindítani. A büntető költségvetés, és az az 500 milliós keret, amit a képviselő testület oszthat el kedve szerint esztergomi sajátosság. A nyilvánosság és a népakarat segíthet ezen a helyzeten. A Szent István Gimnázium tönkretételével indult el egy olyan folyamat, ami azt mutatta, hogy a jövőnket élik fel. Ha ehhez hozzávesszük a Szent Miklós alap kiürítését és a Dobó Gimnáziumot veszélyeztető lépéseket, akkor azt kell mondanom, hogy Esztergomban a jövő nemzedékét teszik tönkre.

62 komment · 1 trackback

mindhaul
süti beállítások módosítása